Jadłospis ul. Kurzei 14 14.12.2020r. – 18.12.2020r. DATA ŚNIADANIE OBIAD PODWIECZOREK PONIEDZIAŁEK 14-12-2020 Chleb wieloziarnisty 50g z masłem 5g, ser żółty 20g , pomidor 20g (pszenica, żyto, mleko) herbata z cytryną 217 kcal OWOC Zupa kalafiorowa z zacierką250g (pszenica, jaja, mleko, seler) Pałki drobiowe z ziemniakami, mini marchewka 1szt,100g, 80g(mleko) Kompot wieloowocowy 559 kcal Koktajlmalinowy 120g, precel ½ szt(pszenica, mleko) 145 kcal WTOREK 15-12-2020 Płatki kukurydziane z mlekiem 250g, chleb graham 30g z masłem 5g, krakowska sucha 20g, rzodkiewka 20g (pszenica, żyto, mleko, gorczyca) 301 kcal WARZYWO Zupa ogórkowa z ryżem 250g (mleko, seler) Kaszotto z indykiem, fasolą i dynią 220g (jęczmień, mleko) Kompot wieloowocowy 555 kcal Sok owocowy 100%, bułka maślana 1 szt(pszenica, jaja, mleko) 134 kcal ŚRODA 16-12-2020 Chleb wiejski 50g z masłem 5g, parówka, keczup 5g,papryka 20g, herbata z cytryną (pszenica, żyto, mleko) 245 kcal OWOC Zupa grysikowa 250g (pszenica, seler) Kotlet schabowy z ziemniakami, kapusta zasmażana 80g, 100g, 80g(pszenica, jaja, mleko) Kompot wieloowocowy585 kcal Chleb krakowski 50g, pasta z suszonych pomidorów 20g, sałata 5g (pszenica, żyto, mleko) herbata 160 kcal CZWARTEK 17-12-2020 Płatki jaglane z mlekiem 250g,chleb słonecznikowy 30g , masło 5g, szynka drobiowa 20g, ogórek 20g (pszenica, żyto,mleko) 299 kcal OWOC Rosół z makaronem 250g (pszenica, seler) Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym, ryż, brokuły 80g+50ml,100g,80g (jaja, mleko) Kompot wieloowocowy559 kcal Domowe ciasto czekoladowe 60g, herbata owocowa(pszenica, jaja, mleko) 156 kcal PIĄTEK 18-12-2020 Bułka 50g z masłem 5g, twarożek 20g, dżem 10g, kawa inka z mlekiem (pszenica,jęczmień, żyto, mleko) 260 kcal OWOC Żurek z ziemniakami 250g (mleko, seler) Makaron z serem i jogurtem owocowym 270g (pszenica, mleko) Kompot wieloowocowy 552 kcal Ryż na mleku z sosem wiśniowym 120g,gruszka (mleko) 160 kcal Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu Wykaz wszystkich alergenów stosowanych w zakładzie: zboża zwierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, orkisz), jaja, ryby, orzeszki ziemne, orzeszki arachidowe, orzechy (migdał, orzech laskowy, orzech włoski, nerkowiec, orzech pekan, orzech brazylijski, pistacja, orzech pistacji, orzech makadamia), seler, gorczyca, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny (E220). Menu opracowała dietetyk Paulina Dobrowolska zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. Kuchnia zastrzega sobie prawo do zmian w menu